Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емблематични имена от ГЕРБ отпадат от кабинета?

03 май 2017, 10:44 часа • 7540 прочитания

Съставът на третия кабинет "Борисов" все още не е ясен и не е сигурно дали ще бъде обявен днес. Това съобщи "Труд" цитирайки свои източници.

Според информацията към момента има неясноти около няколко министерства. Едно от тях е Министерството на регионалното развитие и благоустройството и по-точно с бившия му ръководител Лиляна Павлова. Причината е разследването, стартирано от прокуратурата, свързано със строежа на лот 1 на магистрала "Марица". Именно това ще е най-вероятната причина Павлова да отпадне от министерството.

Въпреки това тя ще остане вицепремиер, най-вероятно с ресор европредседателство, а министър на регионалното министерство ще стане един от заместниците ѝ в кабинета - Николай Нанков.

Любопитно съвпадение е, че именно днес, деня, в който се изяснява кабинетът "Борисов 3", по искане на БСП, в парламента се обсъжда една-единствена точка - сформиране на комисия, която да разследва строежа на пътища и магистрали именно заради скандала с "Марица". По повод сформирането на такава комисия в парламента се размениха обвинения между БСП и ГЕРБ.

Източници от управляващата партия информират още, че едно от сигурните имена в бъдещото правителство - Вежди Рашидов като министър на културата, също може да отпадне. 

Причината - недоволството срещу него в последните дни го е разколебало. Знае се, че скулпторът не се радва на подкрепата на културните среди, а през годините срещу него е имало много брожения.

В интернет преди дни стартира петиция, озаглавена "Правителство без Рашидов". В кулоарите на парламента се обсъжда, че Рашидов се разколебал и заради скандала около "Двойната къща", която бе съборена, макар някога да бе паметник на културата. Очаква се, че този случай може да стане повод за протести срещу министъра на културата. Така в последния момент ресорът останал без титуляр.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес