Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емблематичен футболен президент иска отлагане на парламентарните избори заради правата на някои гимназисти

17 март 2021, 17:13 часа • 3626 прочитания

Може би по-паметливите и в малко по-зряла възраст футболни фенове ще си спомнят кой е Ивайло Дражев Атанасов. Той беше човекът, създал ФК Черноморец Бургас София – един наистина уникален проект за виделия всичко български клубен футбол. В единствения си сезон в „А“ група (2006/2007 година) отборът записва актив от 0 победи, 1 равенство и 29 загуби, като единствената точка е записана на 1 октомври 2006 г. в домакински мач от 8-ия кръг срещу Литекс (Ловеч), завършил 0:0!

Сега Ивайло Дражев е кандидат за депутат в 26 МИР София – от КП „Движение заедно за промяна”. И отново блести – със сигнална жалба до ЦИК, Министерския съвет и президента. Дражев иска отлагане на парламентарните избори, като прилага два аргумента.

На първо място – след като ще се налага локдаун, което още не е факт, но Дражев счита за предстоящо предвид „изявленията на представителите на изпълнителната власт и общински администрации”, то фактически затворени щели да са над 90% от изборните секции, защото те се разполагат в училища. А след като на учениците от XI и XII клас, които са навършили 18 години, ще им бъде забранено да ходят на училище, как така ще има „правна и фактическа логика” тези ученици да влизат отново в училище като избиратели?!

Вторият аргумент е, че при забранени мероприятия на терен, няма равнопоставеност в състезанието между политическите субекти. Извънпарламентарните партии като цяло нямат парите, които имат парламентарните и които „са денонощно в ефир на основните национални телевизии”, посочва той.

Заради това, Дражев предлага изборите да се проведат на 25 април, 2021 година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес