Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елена Йончева взе страна в конфликта Пеевски - Доган

17 юли 2024, 16:05 часа • 4697 прочитания

Евродепутатът от ДПС Елена Йончева изрази подкрепа за Делян Пеевски в лидерския конфликт с Ахмед Доган в партията.

Според нея санкционирания по "Магнитски" за корупция депутат е "устремен човек, готов да поема отговорност и да взема дръзки решения без страх от последващи реакции" - впечатления, които натрупала за два месеца съвместна работа.

"Рядко съм виждала това в политиката, където преобладават хора, пресмятащи внимателно всяка дума и оглеждащи се във всички посоки преди всяка стъпка", обяснява тя в публикация в профила си във Facebook. Още: Депутатите на Доган с нови идеи за облекчения на репресирани по времето на комунизма

Тя призовава и за "търпение и доверие към реформите и промените, защото само с тях може да се достигне потенциалът, който беше загатнат на 9 юни", като прави препратка към изборния резултат на Движението за права и свободи на европейските и националните избори.

"Вярвам, че няма път напред без решителност и откритост. Затова и в момента това доверие е взаимно. Във времена на криза пътят към обединението може да бъде намерен единствено чрез директен диалог. Надявам се всички замесени в случващото се да са готови да направят точно това", казва още Елена Йончева.

Тя прави уговорка, че коментира събитията само като част от "гражданската квота", без да е член на партията. Още: Времето е в полза на Доган”: Какво ще прави Пеевски след изборите? Анализ на Беркай Чокджан

През пролетта на 2024 г. тя изненадващо обяви, че ще премине в нова партийна листа за Евроизборите - по лична покана на Делян Пеевски. Номинацията ѝ формално дойде от ДПС-Благоевград и беше утвърдена от партията без дебат.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес