Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Екзакта": Двама министри са пред Борисов по рейтинг

10 март 2015, 08:39 часа • 17198 прочитания

Ако днес избираме народни представители, 27% от искащите да гласуват ще дадат вота си за ГЕРБ, а за БСП само 11%. Освен това всички партии, които в момента са в парламента, биха влезли отново, с изключение на „България без цензура”, посочва ръководителят на „Екзакта” Лидия Йорданова.

Според нея електоратът на ГЕРБ се запазва, но този на БСП се топи. И очевидно Реформаторският блок добре изиграва картите си в правителството, затова и не губи позиции. Реформаторите по-често са по-убедителни като опозиция, отколкото самата опозиция, коментира Йорданова пред Нова телевизия.

Номер едно от политиците е кметът на София Йорданка Фандъкова – 55%, докато здравният министър Петър Москов има 49%. Трета е Лиляна Павлова с 48%. Премиерът Бойко Борисов е с 43% одобрение, на четвърто място. На въпрос защо Фандъкова води, Йорданова отговори, че причината е „смяната на тона в политиката”. Агресивността вече не помага да се трупат точки вече, каза Йорданова.

Готовност за нови предсрочни парламентарни избори сред избирателите няма, категорична е Йорданова.

Като цяло особено силно в провинцията настроенията са за задължително гласуване. В София обаче има критичност към идеята.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес