Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт: Радев не може да се бори срещу Борисов, защото целият свети в червено

08 февруари 2019, 16:22 часа • 2957 прочитания

"Има хора, които се стремят да капитализират влиянието си във Фейсбук, влючително като обслужват разни политици или институции. Наричат ги инфлуенсъри - формиращи или променящи мнения. Радев и Нинова ползват такива от доста време. Ще ги разпознаете -убеждават ви, че Радев е приемлив, поне по-приемлив от Борисов, защото щял да се бори срещу корупцията, срещу модела Цацаров-Борисов-Пеевски и прочие "бисери" на мисълта. А той целият свети в "червено" и в проруска свързаност.

Те вече открито работят за Нинова премиер.

Не се заблуждавайте - от зората на демокрацията у нас има хора - социолози, полититолози, журналисти - които продават "професионални" услуги в тази насока. Тоест не е ново явление. Житейски е оправдано. В много случаи става реч и за его.

Не е проблем да го правят, включително срещу заплащане, проблем е да не си го признават и да се правят на будна гражданска съвест, работеща "на ползу роду", заяви бившият дипломат и енергиен експерт Илиян Василев.

"Тъй като работя отдавна по темата с троловете и свързаните хибридни операции, за Кремъл и местните проксита - българските "инфлуенсъри" имат за фокус и оперативно поле за изява - дясното пространство. Какво друго обяснение има да призоваваш да се подкрепи Решетниковият избраник Радев? Това по никакъв начин не означава да се спестяват критиките на Борисов, но не в рамките на фалшива дихотомия - или Радев или Борисов.

Изборът е извън тях.

Не е в нови експертни правителства с подкрепата на БСП, само и само за да се получат пиар договори", допълни той.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес