Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екоминистърът: Радиация няма, морето е чисто

14 юли 2023, 08:57 часа • 1740 прочитания

„В момента всички индикации са за много чиста вода. Качеството на морето е такова, каквото е качеството на времето – прекрасно е на Черноморието“. Това каза в министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по БНТ.

„От началото на войната Черноморието и въздухът в тези райони се следи много отблизо“, посочи Юлиян Попов и разказа, че е разговарял с румънския си колега, който не могъл да разбере откъде идват паниката и тревогата в България за чистотата на водата. „Казусът Нова Каховка и екологичното унищожение на Украйна е много сериозен проблем, но той е на територията на Украйна“, посочи министърът.

„Има и много активна пропаганда от страна на Русия и някои други точки активни, която е документирана, не е нещо, което аз си измислям, с цел да бъде провален туристическият сезон в България и Румъния, да се предизвикат протести против войната, за мир“, заяви министър Попов.

„Работихме много усилено, за да можем да даваме обективната информация непрекъснато“, каза той и допълни, че българските власти работят в сътрудничество с различни институции в ЕС, Румъния и Украйна.

ОЩЕ: Юлиан Попов не вижда причина да не се стигне до ротация между Денков и Габриел

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес