Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екипът на Слави ще обжалва решението на съда

08 декември 2019, 12:13 часа • 3805 прочитания

"Съдът трябва да спазва Законът, такъв какъвто е. Ще обжалваме това решение, тъй като е в нарушение на закона. Според Закона за държавния печат националният флаг трябва да е в правоъгълна форма, трите цвята трябва да са разположени водоровно с еднаква дължина, дори има детайли на цветовете. В знака на партията "Няма такава държава" присъстват бяло, зелено, червено и не са с еднаква дължина". Това каза пред Нова тв Тошко Йорданов, част от екипа на Слави Трифонов.

Софийският градски съд отказа да регистрира партията им, тъй като символът, избран от формацията – отворена човешка длан с бяло, зелено и червено, внушава за използване на знамето на Републиката. За името на партията съдът приема, че дава оценка на състоянието на държавата. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 7-дневен срок.Още за решението на съда можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

По думите му, логото на партията няма да бъде променяно, тъй като отиват на втора инстанция във ВКС. "Ако се вземе подобно решение, тогава ще регистрираме друга партия с различни цветове. Съдът трябва да спазва закона такъв, какъвто е", каза още Йорданов.

Според него учредяването на партията е дело на учредяващите, а всичко останало е публично. "В момента няма партия, за да се казва, че е финансирана. Когато тя се регистрира, ще имаме членове, които ще плащат членски внос. Партията ни ще се финансира, когато стане по законов път", заяви той.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес