Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Едва ли Първанов и Петков ще бъдат изключени, казва Мерджанов

01 февруари 2014, 13:41 часа • 19045 прочитания

Тепърва предстои да видим, тъй като началото на пленума на Националния съвет е от 14:30 ч., тогава ще стане ясно дали ще бъдат самоизключени Георги Първанов и Румен Петков. Смятам, че до такава констатация едва ли ще се стигне, заяви депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов пред Дарик радио, предаде БГНЕС.

Все пак нормите на устава са пред нас. По-скоро най-вероятното решение би било снемане политическото доверие и отстраняването им от определени управленски, политически функции, посочи Мерджанов. Тази срамна препирня е отвратителна както за повечето социалисти, така и за обществото. Аз лично съжалявам, както и повечето ми колеги, смятам, че и господин Първанов, както и господин Петков, също съжаляват. Очевидно емоциите надделяха категорично над прагматизма, каза Атанас Мерджанов.

Според червения депутат БСП е един политически организъм, който се нуждае повече от консолидация, а "ние загубихме повече от месец в излишни препирни, които ни отдалечиха от европейската проблематика и същностните въпроси, които една предизборна кампания за европейски избори трябва да води".

Твърденията, че сме излъгали избирателите си, са твърде пресилени, аз бих казал и неверни, посочи Мерджанов. За няколко месеца е невъзможно да се реализират всички обещания, каза той.

Не виждам нищо страшно по отношение на целостта на БСП. Пред АБВ тепърва ще се изправят редица проблеми като регистрация, листи. Това най-добре го осъзнава Румен Петков, който се е заминавал с това, каза депутатът от КБ.

Мерджанов коментира и предложението на президента за национален референдум с три въпроса, свързани с изборите. Тези, които посъветваха президента да постъпи точно сега така е изключително коварно, защото този механизъм може да бъде изхабен тотално, посочи Мерджанов. Референдум добре, но българският гражданин трябва да бъде информиран, категоричен бе той.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес