Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Държавна агенция дава 650 хил. лв. за автомобили

16 юни 2016, 14:41 часа • 969 прочитания

Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) се готви да даде над 650 хил. лв. за закупуване на 24 високопроходими автомобила. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

Точната прогнозна стойност, посочена в поръчката е 667 хил. лв. без ДДС.

В заданието е записано, че агенцията иска да закупи седем броя високопроходими автомобили с къса база, както и шестнадесет високо проходими автомобила с дълга база.

От поръчката става ясно и че ДАМТН има нужда от високо проходим лекотоварен автомобил, тип пикап. Агенцията се готви да купи и един високо проходим лекотоварен автомобил.

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор отговаря за проверките на съоръжения с повишена опасност, сред които асансьори, водопроводи, нефтопроводи, газови бутилки и уреди, съдове под налягане, водогрейни котли и др. Държавата е предвидила общо 80 инспектори, които са назначени към агенцията в няколко дирекции. На практика това е невъзможно.

Председател на агенцията към момента е Стефан Цанков, бивш зам.-кмет на община Марица. Предишният председател на агенцията Ангел Ангелов заемаше поста от 1 януари 2010 г. и беше назначен от кабинета "Борисов".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес