Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДСБ избира нов лидер

12 февруари 2022, 08:03 часа • 2495 прочитания

Демократи за силна България избира нов председател. Претендентите за поста са двама - сегашният лидер Атанас Атанасов и неговата заместничка - Цецка Бачкова, съобщи БНР.  

Мандатът на Атанас Атанасов изтече в средата на миналата година. Той заяви, че ще насрочи форум за избор на ново ръководство, след като пое отговорност за слабите изборни резултати на „Демократична България“, от която ДСБ е част.

Пред БНР настоящият лидер на ДСБ в оставка генерал Атанас Атанасов заяви, че е готов за втори мандат: „Ще се боря за доверието на актива на партията, защото смятам, че трябва да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим - т.е. в периода на моя мандат от извънпарламентарна политическа сила, 2017 г. година, сега ДСБ има евродепутат, солидно представителство в местната власт и е част от управлението на странта през своето представителство в парламента“, коментира генерал Атанасов. 

Атанас Атанасов каза, че не го притеснява другата кандидатура за лидерското място. „Не бива да се притесняваме от конкуренция изобщо, защото е хубаво да има състезание в крайна сметка. Но, по-важното е, за нас от ДСБ, да укрепваме и развиваме нашето обединение „Демократична България“, защото то даде резултат", подчерта той.  

Другият конкурент за поста Цецка Бачкова смята, че ДСБ има нужда от промяна и нови лица: „Трябва да сме изключително активни политически, защото дясното е в един процес на преструктуриране и ДСБ би следвало да отстояваме това място. Именно това ме мотивира и да се кандидатирам“, аргументира се тя.

Още: СДС към ДСБ: Бъдещето ни застига по-бързо от миналото

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес