Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Другарски нападки по телевизията - Мерджанов атакува Овчаров по линия "Лукойл"

10 юни 2019, 08:22 часа • 4940 прочитания

Благодарение на това задкулисие Румен Овчаров беше член на борда на "Лукойл" – и по времето на кабинета "Орешарски", и по времето на управлението на Бойко Борисов. Като въставаш срещу това задкулисие, трябва да се разграничиш изцяло от него. Това заяви Атанас Мерджанов, едно от най-разпознаваемите лица в БСП, които са настроени срещу сегашния председател на червените в оставка Корнелия Нинова.

Тезата на Мерджанов е, че големият въпрос е как един лидер като Корнелия Нинова ще убеди избирателите, че БСП е алтернатива, когато няма пълно разграничение от задкулисието.

Хората искат една позитивна визия за Европа, дайте да спрем с тези скандали – това било казано на Национален съвет по време на предизборната кампания, добави Мерджанов. Той изрази съмнение и, че оставката на Нинова била "мимикрия".

Ако не постигнем разбирателство какво да е управлението на страната, не ни чака нищо добро, каза Мерджанов, изразявайки увереност, че БСП ще загуби и на местните избори, ако продължава така. Той поиска всичко да тръгва от местните избори и настоя, че трябва да бъде избран временен заместник на Нинова и да се гласуват правила как да стане това, но смяната да стане след една година, а не сега, с общ пряк избор преди местните избори, защото няма време.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес