Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дренчев искрено и лично за края с "Възраждане" (ВИДЕО)

13 февруари 2024, 14:28 часа • 5333 прочитания

В навечерието на 14 февруари Николай Дренчев разказа надълго и нашироко за края си с „Възраждане“, който настъпи в петък след изключването му от парламентарната група.

Една различна пресконференция

Пресконференцията му обаче беше далеч от политическата риторика. Тя заприлича повече на лична изповед за края на любовни, а не на партийни отношения. За това възприятие допринесоха думите, с които той описа как скъсва с партията и със самия Костадин Костадинов. По време на пресконференцията стана ясно, че депутатът дори е говорил със свещеник за разлъката си с „Възраждане“.

Ето защо Actualno.com събра някои от по-интересните и по-сърцераздирателните цитати.

За любовта и политиката

"Насила хубост не става, но и не бива“, каза депутатът и сравни политиката с любовта:

В политиката, както в любовта, ако не си обичан, ако не си желан, ако не си поканен - просто трябва да станеш и да загърбиш това, което си направил и градил и да продължиш напред“.

Начинът, по който говори за Костадинов

Неговата царска корона е тежка, аз лично считам, че той е направил грешка“. ОЩЕ: Дренчев: Не се чувствам предател, не съм говорил срещу Костадинов

Отношенията му с Деян Николов?

Той не ни е никакъв, ние не сме му никакви“, каза Дренчев за Деян Николов и в отговор на въпрос дали му иска оставката.

Раздялата

Загърбвам „Възраждане“ и затварям вратата зад мен с чисто сърце, с любов към всичките си съратници, без укор към никого, в това число към Костадин Костадинов и Деян Николов. Ако те държат на каузата, за която толкова сме говорили и мечтали, по същия начин да подходят към мен и към нас – без кални топки, без куршуми в гърба“, каза Дренчев. ОЩЕ: "Хората харесват "Възраждане" заради мен": Дренчев обяви ще прави ли партия (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес