Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Драгомир Стойнев: Отлагането на закона за горивата показва как работи парламентът

23 януари 2019, 10:13 часа • 1380 прочитания

Да не казвам, че отлагането на Закона за горивата е дъното на парламентаризма, но показва как работи парламентът – затова искаме неговото разпускане. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП За България“ Драгомир Стойнев по време на дебатите по отлагане на Закона за горивата, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Днес гледаме законопроект, който трябва да влезе в сила от понеделник, законопороект, по който вече има проблеми. Да не казвам, че е дъното на парламентаризма, но показва как работи този парламент. Неслучайно искаме този парламент да се разпусне“, обясни зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Той обърна внимание, че в зала няма представител на Министерски съвет и това е крайно обидно за българския парламентаризъм. „Преди това този законопроект бе разглеждан в продължение на 6 месеца. Всички заинтересовани страни си казаха проблемите и ние като опозиция сме искали да чуем абсолютно всички проблеми“, допълни Стойнев. „Защо Строителната камара от юли месец досега, в продължение на една година, не се е поинтересувала за готвените от нас промени или по-скоро от вас, защото ГЕРБ и „Обединени патриоти“, вие сте хората, които управлявате тази страна. За мен отговорът е, защото Строителната камара се занимаваше с опозицията“, коментира още Стойнев.

Този законопроект е от 6 месеца. Министерски съвет, министерството не си е мръднало пръста. Сега искате да гласуваме доверие за още 6 месеца. Каква е гаранцията, че в тези 6 месеца ще се случат нужните промени. Може би всичко се прави с оглед предстоящите избори, за да има тишина, спокойствие, но ако е така, това означава, че ние не решаваме проблемите на хората. Ние замитаме проблемите на хората“, посочи Стойнев. Той изтъкна, че управляващите са призвани да правят реформи, а не да замитат проблеми. Според него 6 месеца е голямо политическо време и 2 месеца са напълно достатъчни. „Това показва, че вие сте неспособни да управлявате, колеги“, обърна се Стойнев към управляващите.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес