Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС "вероятно" ще гласува за сваляне на имунитета на Сидеров, казва Йордан Цонев

13 януари 2014, 11:30 часа • 18399 прочитания

ДПС най-вероятно ще гласува за снемане на имунитета на Волен Сидеров, ако той сам не се откаже от него. Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 председателят на Бюджетната парламентарна комисия Йордан Цонев.

Цонев говори и относно липсата на позиция за поведението на Сидеров на Летище Варна през миналата седмица. Според депутата ДПС всъщност не е мълчало, а винаги е казвало, че не е съгласно с цялостната идея, стояща зад „Атака”. Ние никога не сме имали връзки с „Атака”, а Лютви Местан каза ясно какво мисли ДПС за държанието на Сидеров, подчерта Цонев.

„Пълни глупости са думите на Бойко Борисов във Facebook, че сме взели БСП на концесия. Смея да твърдя, че ГЕРБ е партията, която е взела най-много други партии на концесия. Последният пример е с Реформаторския блок“, посочи Йордан Цонев.

Председателят на финансовата комисия в парламента подчерта, че ДПС ще се противопостави на БСП, ако левицата настоява за отпадането на плоския данък. Същата е позицията на ДПС и по въпроса с въвеждането на „данък богарство“.

Според Цонев тези мерки ще допринесат за бюджета с около 30 млн. лева, което, по думите му, няма да окаже съществено влияние.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес