Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС ще проведе разговори с БСП за вота на недоверие

14 януари 2016, 11:02 часа • 1665 прочитания

ДПС очаква да проведе консултации с БСП относно евентуален вот на недоверие и темата на този вот и след това ще излезе с решение дали да участва. Това каза съпредседателят на ДПС Четин Казак.

По думите му вотът на недоверие е един от най-сериозните инструменти, с които разполага опозицията във всеки един парламент, предаде Фокус.

Стабилност в кабинета в момента не съществува, смята Казак, цитиран медията. Според него расте общественото недоверие и недоволство срещу неслучаването на реформи и като реакции срещу определени действия на кабинета.

„Стабилността е една от мантрите, които слушаме сега от управляващите, но виждаме, че такава не съществува. Виждате непрекъснатите конфликти в рамките на управляващото мнозинство, между партиите вътре в коалициите, които са част от мнозинството", посочи съпредседателят на ДПС. „Политическата, икономическата и криминогенната обстановка в страната също е много динамична и доста обезпокоителна", добави Четин Казак.

Според него да се говори за стабилност е добре, но трябва да се предприемат и ефективни действия, които да я гарантират.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес