Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС предлага Станислав Анастасов за екоминистър

04 юни 2014, 11:26 часа • 50294 прочитания

ДПС ще предложи Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Лютви Местан, предаде „Фокус”. Той добави: "Него имах предвид под характеристиката за млад, енергичен, високо интелигентен кандидат за министър на околната среда и водите".

Атанасов е член на ЦОС на Младежко ДПС. Справка от сайта на партията показва, че той е роден на 5 юни 1983 г. Завършил е „Информатика” в Техническия университет – Мюнхен, Германия и „Стопанско управление” в СУ „Св. Климент Охридски”.  Вицепрезидент на Младежкия Либерален Интернационал IFLRY. 

Предложеният за нов министър владее английски, немски, руски и сръбски език. Според информацията на ДПС той е семеен. На последните евроизбори заемаше шесто място в листата на партията на Доган и Местан след Искра Михайлова.

Интересен факт е, че тя заминава за евродепутат след отказа на Делян Пеевски. В изборната нощ той коментира: "Евродепутатството не е самоцел за мен и сега ще го докажа. Затова ще отстъпя моето място в европарламента на г-жа Искра Михайлова, която ще бъде един достоен евродепутат".

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес