Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС: Ние сме непревземаема крепост

08 януари 2016, 17:15 часа • 5141 прочитания

Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости. Това заяви съпредседателят на партията Четин Казак на пресконференция в Кърджали днес.

„Всякакви опити да се подмени или присвои профила и същността на ДПС и той да бъде представен в изопачена светлина са обречени на неуспех”, допълни той, цитиран от Нова телевизия.

Според колегата му Мустафа Карадайъ пък отцепилите се от партията трябва да напуснат и парламента. 

 

„Нашите членове и избиратели казват, че коректна и доблестна постъпка е да се влиза в политиката през парадния вход – чрез избори”, подчерта Карадайъ.

„Предишният ни председател Лютви Местан вчера е коментирал използвай изрази като „Аз прозрях” и „Аз правих”. Едно от прозренията му е, че не му е мястото в ДПС. Стои отворен въпросът кога е прозрял – след изключването му от партията заради неговото поведение или когато беше председател на ДПС. Местан признава, че се е опитал да подмени ДПС и то без дебат в легитимните колективни органи на партията”, каза още Мустафа Карадайъ.

„Все още има проблем с изучаването на майчин език. Освен това хора от малцинствата все още не са допускани в структури като МВР и отбрана, не са допускани в администрацията. Ще работим за това всички български граждани да бъдат равни”, коментира съпредседателят на ДПС Рушен Риза.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес