Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС - Доган поиска съдът да заличи Пеевски като председател на партията

25 септември 2024, 12:40 часа • 1315 прочитания

ДПС на Доган внесе в съда за вписване в партидата на партията изключването на Делян Пеевски и хората около него.

В Софийския градски съд е внесена молба от името на съпредседателя на ДПС Джевдет Чакъров, с която се иска вписване на промените в обстоятелствата по партидата на политическата партия, приети на Централното оперативно бюро. Делото е докладвано на съдията и предстои в едномесечен срок да бъде разгледано в открито съдебно заседание, съобщиха от Софийски градски съд. Още: "Акция срещу актива на ДПС": Хората на Доган се оплакаха от натиск, репресии и психоза (ВИДЕО)

Централното оперативно бюро изключи в края на август т.г. Делян Пеевски и още 7 видни членове от партията. Освен Пеевски това са още Халил Летифов, Искра Михайлова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански и Ертен Анисова. Шестима от тях са депутати, а Ревански е кмет на Белица и много близък на Пеевски.

Пеевски бе освободен и като председател на ДПС. Останалите изключени от партията са отстранени и като нейни зам.-председатели и членове на ЦОБ.

Отделно десетима са свалени от длъжността областни председатели на ДПС. Това се случи само ден след като стана ясно, че Ахмед Доган е махнат от управата на ТЕЦ "Варна" и от фирмите, които са собственици на вилите му в Росенец и в Бояна. Още: Румяна Коларова за предизборната обстановка: Надхитряне между юристи и джентълменски споразумения (ВИДЕО)

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес