Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори да имаш отношения с Доган, не може да прескачаш Пеевски: Говори Георги Харизанов (ВИДЕО)

08 юли 2024, 16:30 часа • 6773 прочитания

Дори да имаш отношения с Доган, не може да прескачаш Пеевски. Това стана ясно от думите на политолога Георги Харизанов в предаването "Студио Actualno" относно напрежението в редиците на ДПС. Според Харизанов винаги в партията е имало едно негласно разделение между политическото и бизнес крилото на формацията, а сега основното разделение е по линията на старото и новото начало.

"Хората бяха свикнали през годините, че ДПС има един номинален председател, но истинският председател е Ахмед Доган. Ако имаш отношения с истинския председател Доган, кой е номиналният председател и какво той мисли, няма никакво значение. Тоест каквото имаш, си го решаваш лично с Доган. От момента, в който Пеевски беше утвърден като председател, това не е така. И всеки, който не го разбира, ще претърпи някаква форма на сблъсък с реалността", заяви Харизанов.

По думите му политиката у нас вече не работи с плашила. "Нито глас за Пеевски" не сработи. "Гласувайте за нас, за да не е Бойко", не сработи, "Гласувайте, за да не попадне държавата в ръцете на Радев", не сработи, "Гласувайте за нас, защото ще дойде Путин" - не сработи", категоричен бе Георги Харизанов.

Политологът е убеден, че България отива към седми поред предсрочни парламентарни избори. "Когато политиката се напълни с толкова случайни хора, сами си давате сметка, че е много трудно са се правят прогнози", посочи още Харизанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес