Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Донев: Критиката на политиците към бюджета е критика към собствените им законодателни решения

26 април 2023, 10:33 часа • 2916 прочитания

Критиката на политиците за бюджета е критика към собствените им законодателни решения. Числата в бюджета, предложен от служебното правителство, отразяват реалността, с която сме длъжни да се съобразяваме независимо дали ни харесва или не. Това каза служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното заседание на Министерския във връзка с предложения от служебното правителство държавен бюджет със 6,4% дефицит.

„В последните дни не всички говорят за бюджета, но и мнозина говорят за него с прилагателни и съществителни, вероятно за да звучи по-ефектно техният прочит”, каза той.

По думите му от Министерството на финансите са в готовност да предоставят детайлна информация на политическите партии за бюджета ред по ред, за да може да стане по-ясно за тях какво всъщност представлява той.

"Министерството на финансите подробно ще запознае политическите партии с бюджета. Проектът за бюджет за 2023 е разработен по действащото законодателство и в приходната и разходната част, този бюджет е произлязъл от решенията на Народното събрание от последните две години", подчерта Донев. 

"Точното място за обсъждане на бюджета е българският парламент. Всяка идея на финансист или политик за общите ни пари трябва да срещне разбиране в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, а впоследствие да получи парламентарна подкрепа, иначе всичко друго е надприказване", коментира служебният премиер. 

"За служебното правителство ПВУ са 12 законопроекта, които изчакват вниманието и одобрението на 49-ото Народно събрание", каза още Донев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес