Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дончев: Рано е да се каже дали държавата ще участва в сделката с ЧЕЗ

27 март 2018, 09:25 часа • 1585 прочитания

"Все още е рано да се каже дали държавата ще участва в сделката. Истината е, че в една подобна ситуация механизмите на държавата да реагира са ограничени, защото въпросът не е изцяло в ръцете на българската държава. Не българската държава продава, даже и не българската държава купува." Това заяви в интервю за bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

"Очакваме позицията на чешката страна, ситуация е много деликатна, което прави нещата сложни. Едно подобно решение малко или много е извънредно, свързано с конкретната ситуация", допълни още той. 

В коментар за срещата с участието на турския президент Реджеп Ердоган във Варна Дончев заяви, че лично не е присъствал на срещата и няма как да коментира в дълбочина събитията.

"Имаше едно трепетно вълнение какво точно се е случило, как точно сме се представили. Ако някой пита каква ни е работата по време на европредседателството – точно това ни е работата", каза още той.

"Това е среща, на която България изпълнява задълженията и ангажиментите си. Тук водещи са европейските въпроси. Както разбрахте са поставени въпроси и от двустранно естество", припомни Дончев.

На въпрос дали премиерът Борисов е попитал докъде се простират душевните граници на Реджеп Ердоган, Дончев отговори, че няма кристална топка, с която да гадае:

"Когато имам възможност да говоря с премиера, ще го попитам."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес