Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дончев: Хората не са крепост, Габровски сам избра проектокабинета

13 декември 2022, 08:40 часа • 1829 прочитания

Уморих да следвам разсъжденията на едни "светли умове", които разсъждават изцяло в теорията на конспирацията. Всичко е теория на конспирациите. Кои са кадрите на ДПС? Има поне 100 000 души държавна администрация. Те са работили и по времето на Борисов, и по времето на Сакскобургготски. Значи, щом са работили при някого, до края на живота си трябва да имат клеймо на челото, че са човек на някой си, така ли? Така депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев коментира предложеното от проф. Николай Габровски проектоправителство и твърденията, че дадени имане са хора на някого.

„Карал съм се с Меглена Плугчиева повече от всички, но това не е причина да отричам професионалните й качества. Кои са кадрите на президента? Този сюжет ми е много интересен. Ако има кадри на президента това лошо ли е?“, заяв той

Попитан сам ли Габровкси е стигнал до тези имена, той отговори, че хората не са крепост. „Добрата практика е зам.-министри да служат в много правителства, за да има приемственост. Всички кандидати за министри са подбрани от него. Питал ме е за съвет, предполагам, че мога да бъда полезен с мнението си. Но подбора е негов“, категоричен беше Дончев.

Относно твърденията, че експертно правителство е опасно, той заяви, че е опасно, когато не се знае кой носи политическата отговорност. „В случай се знае. Ние, ГЕРБ, носим политическата отговорност в този случай. Това е нестандартен подход с цел да се намери изход от този политически блокаж. Ако се явим за пети път на избори за две години, искрено се боя, че можем да предозираме демокрацията“, каза той. Според него ако човек е само експерт, но не може да свърши никаква работа.

„Ако има шанс това правителство да заработи, вярвам, че ще видите, че то няма да е зависимо от Бойко Борисов“, каза Дончев и заяви, че гласуването на този кабинет ще е "тест по политическа отговорност".

ОЩЕ: Десислава Атанасова отрече да е участвала в избора на проектокабинета "Габровски"

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес