Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Документът от Бабиш няма секретен гриф, уточни правителството

28 февруари 2018, 15:33 часа • 1531 прочитания

Документът, който премиерът на Чехия Андрей Бабиш е изпратил на българския си колега Бойко Борисов по сделката с българския бизнес на ЧЕЗ, няма гриф за секретност. Това съобщава правителствената информационна служба до медиите.

Припомняме, че вчера (29 февруари) в Народното събрание премиерът Бойко Борисов обяви, че в получения от Бабиш документ се съдържат данни и имената на банките, които подкрепят избрания купувач за бизнеса на ЧЕЗ в България.

В съобщението на МС се обяснява, че причината документът да бъде заведен в секретното деловодство на Народното събрание е това, че документът не е съставен" от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции".

"Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването й", допълва пресцентърът.

Днес по-рано БСП обяви в Народното събрание, че няма причина документът да е в секретното деловодство, защото представлява "хвърчащ лист" без подпис и печат.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес