Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доган наруши мълчанието си и използва името на Левски за политически цели

17 март 2017, 07:00 часа • 5049 прочитания

Предстоящите предсрочни парламентарни избори събудиха дори почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Доган пусна пространно съобщение в профила си във Facebook, в което той призовава за „обединителен патриотизъм”, като залага на името на най-святия българин – Васил Левски.

Според Доган точно „обединителният патриотизъм” е елемент от „националното самосъзнание”, като обединителният патриотизъм се базирал на "заедност на различието". Силният човек в ДПС определя точно националното самосъзнание като основата на гражданското съзнание.

„Дори в първите години на прехода лансирах идеята за необходимостта от “ умерен и интелигентен български национализъм“, който фактически е част от тъканта на националното самосъзнание на всички европейски страни. За голямо съжаление не бях разбран... А сега Съдбата чука на вратата...”, пише Доган, предупреждавайки за опасността, която идава от Турция, макар да го казва с много витиеват език.

„Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа. Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт... И сега Ние - и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват. Всеки от нас трябва да се определи, като направи своя вътрешен избор. Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис. Иначе за състоянието „ разкрачен стоеж“ се плаща много висока екзистенциална цена, и то поколения наред...”, казва Доган.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес