Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доц. Антоний Гълъбов: Маратонът от изборите показа дебалансиране в Изборния кодекс

22 ноември 2021, 07:35 часа • 2611 прочитания

През настоящата година България направи крачка в страни от развитието си. В момента се възприема хипотезата на политиката като на война. Това заяви доц. Антоний Гълъбов пред БНТ след победата на Румен Радев на втория тур на президентските избори. 

По думите на политолога има много работа, която да се свърши, за да се разбере какво стигна до българските граждани освен видимата намеса на служебното правителство в изборите. Имаше изкривяване на предизборната кампания и зашиване на проф. Анастас Герджикова към образа на ГЕРБ и ДПС. Подобно сплескване на пространството унищожава са унищожава реалната политика, каза доц. Гълъбов. 

Според него имаше много изявени постижения с Бойко Рашков и администрацията на президента, но от много години обществото не беше свидетел от ангажирането на толкова държавни структури в изборния процес. Онова, което не достигна на проф. Анастас Герджиков на втория тур на президентските избори е време и по-активна комуникация, която да достигне до по-големи групи. Дори и за самите избиратели на ГЕРБ проф. Герджиков е по-широка и обединителна фигура, отколкото чисто партийна фигура, изтъкна той. 

Според него на маратона от изборите показа много сериозно дебалансиране на изборния процес, породен от Изборния кодекс. Промените в Изборния кодекс не подобриха условията за участие на гражданите в изборния процес, допълни Гълъбов. 

Той добави в заключение, че по-важният дебат не се състоя за бъдещето на България и за това как трябва да изглежда един държавен глава начело на България. 

Още: Антоний Гълъбов: Задава се прототип на президентска партия

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес