Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джок Полфрийман е на свобода, настанен е в Центъра в Бусманци (СНИМКИ)

20 септември 2019, 16:58 часа • 2776 прочитания

Убиецът на студента Андрей Монов - Джок Полфрийман, беше освободен от затвора около 15:40. 

В момента той няма валидни документи за самоличност и затова е предаден на Дирекция "Миграция", обясни адвокатът му пред БГНЕС.

Тъй като австралиецът няма документи за самоличност, той ще бъде настанен в Центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, съобщават от Министерство на правосъдието.

На излизане от Софийския затвор той изкрещя: "Благодаря на заместник-началника на затвора".

На 19 септември 2019 г. апелативният съд отмени присъдата на градския и освободи Полфрийман. В мотивите на съдийския състав е посочено, че той не е опасен за българското общество и се е поправил.

Сред причините да бъде освободен почти седем години по-рано, съдът изтъква, че той е изтърпял по-голямата част от наказанието си – 12 от общо 20-те години затвор. Освен това за тези години научил български език.

Преди тричленният състав на съда да вземе решение по жалбата за освобождаването му, Полфрийман отговаря на въпроса какво би правил, ако бъде освободен.

По думите му, той ще продължи да помага на Българското затворническо сдружение, както го е правил през последните 12 години. Той смята да се заеме с "реформите в институциите на българската система".

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес