Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джевдет Чакъров: Закриването на НОЩ е безотговорно

16 април 2021, 11:30 часа • 1962 прочитания

Закриването на Националния оперативен щаб в този момент е абсолютно немотивирано, защото не сме преодолели третата вълна на пандемията. Това заяви депутатът от ДПС Джевдет Чакъров пред журналисти в Народното събрание за разтурването на НОЩ.

По думите на Чакъров разпускането на НОЩ е безотговорен акт към настоящия момент с оглед притесненията в обществото. „Правителството в оставка трябва да изпълнява всички ангажименти, включително и по отношение на управлението на кризата, на пандемията. В такъв аспект този оперативен орган беше необходим и внасяше определена яснота“, посочи той.

Според него със закриването на НОЩ се подхожда доста безотговорно, а този процес трябва да се преодолява. Третата вълна не е преодоляна, крие много сериозни рискове и към днешно време ние сме на второ място по смъртност в рамките на ЕС, но това не бива да притеснява нашите съграждани, увери Чакъров.

Той успокои, че здравната система полага огромни усилия в борбата с COVID-19 в страната. Необходимо е да се вземат адекватните мерки в това отношение и ние поддържаме, че трябва да има такъв оперативен орган, защото това касае здравето на всички нас, на гражданите в цялата страна и цялата ни общественост, каза още Чакъров.

Прочетете още по темата: Мария Капон е убедена, че има управленски саботаж за Плана за възстановяване и развитие и НОЩ

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес