Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джамбазки е най-активен от евродепутатите ни, Станишев и Бареков са по-срамежливи

05 февруари 2019, 16:11 часа • 1019 прочитания

Ангел Джамбазки е най-активният български евродепутат в сегашния Европейски парламент (ЕП). Това показва специална статистика на ЕП, която отчита няколко отделни показателя и се обновява постоянно.

Джамбазки всъщност е номер 12 по активност от всички евродепутати.

Учудващо или не, но номер 2 сред българските евродепутати е бившият екоминистър на кабинета „Орешарски“ Искра Михайлова. Тя е общо 31-ва по активност в целия ЕП. Трети сред българските евродепутати е друг неин колега от ДПС – Неджми Али. Последен обаче е друг представител на ДПС – Асим Адемов, който е номер 722 в ЕП.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев също не може да се отличи с особена активност – чак на 627-мо място в ЕП и 14-то от българските евродепутати. Пред него е Николай Бареков – на 607-мо място, 13-то от българските евродепутати.

Ако обаче погледнем само по показател „доклади“, номер едно от българските евродепутати е Неджми Али със 162 доклада, следван от Джамбазки със 78. За сравнение Станишев има едва 2 доклада, а Бареков – 6, но пък Асим Адемов няма нито един! По показател предложени промени на доклади Ангел Джамбазки е първи с 2461 поправки, а втори е депутатът от квотата на БСП Момчил Неков с 2382 поправки. Асим Адемов отново е последен – само с 57 поправки, а Станишев и Бареков имат съответно 155 и 189 поправки, което ги поставя по този показател зад над 630 евродепутати.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес