Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорът на пловдивското МВР бе отстранен след отказ сам да подаде оставка

03 август 2023, 17:15 часа • 3582 прочитания

Малко след като директорът на полицията в Пловдив Васил Костадинов и колегата му от Стамболийски Ангел Керпиев отказаха да подадат оставки заради убийството в Цалапица, министърът на вътрешните работи отстрани пловдивския началник на МВР.

"Със заповед на министър Калин Стоянов директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов е отстранен от поста", съобщи пресцентърът на дирекцията в града, цитиран от БТА. Костадинов е преназначен в друго звено в системата на МВР.

Преди това той заяви, че няма да подава оставка въпреки призива на вътрешния министър Калин Стоянов. „Аз съм назначен по закон, в който „оставка” не съществува като понятие. Има други форми”, посочи пловдивският директор на МВР, цитиран от Нова ТВ.

Още: Блокади и протести в Цалапица: Местните искат доживотна за убийците на Митко

Той се срещна с близки на убития в Цалапица Димитър Малинов. В разговора е участвал и шефът на полицейското управление в Стамболийски.

Калин Стоянов поиска оставките на Костадинов и Керпиев заради "създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега". Обявено бе и че е разпоредена проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Още: Убийството в Цалапица: Двама са арестувани, но не и извършителят

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес