Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитров: Радев и Борисов са си извадили пищовите, за да си ги мерят

25 февруари 2018, 20:11 часа • 5378 прочитания

Двама генерали - Румен Радев и Бойко Борисов, са си извадили пищовите, за да си ги мерят. В момента всички имаме нужда от институционално спокойствие, не само заради европредседателството, а и заради самата икономика. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"Всяко едно политическо влияние върху икономиката вреди на главната цел, а именно по-високи доходи за хората, защото хората чакат преди да заминат и когато видят, че няма шанс за по-високи доходи - избират чужбина", допълни Димитров.

По думите му искрите в управляващата коалиция са от непремерени амбиции от страна на по-малкия партньор.

"Трябва да стане ясно откъде са ресурсите в ЧЕЗ. Не вярвам, че нито Гинка, нито Теменужка Петкова са купили ЧЕЗ. Има много интереси в системата. Има групи, които очакват развитието на нещата и на които Теменужка пречеше. Новият министър на енергетиката ще бъде гледан под лупа. Има напрежение в системата", добави Пламен Димитров.

"Вътре в енергийната система има напрежение и всяко разбутване на управлението и неяснотата кой и чии интереси ще се сложат на масата, също ще доведе до напрежение. Изобщо не е без значение кой ще оглави Министерството на енергетиката и какви стъпки ще предприеме, за да балансира тези интереси. Аз смятам, че Теменужка Петкова беше успяла да ги балансира", коментира президентът на КНСБ, цитиран от Канал 3.

"Липсата на работната ръка е най-големият проблем. 1000 евро заплата не е непостижима цел. Възможно е увеличение на доходите, произвеждаме повече, отколкото получаваме, което дава основание на бизнеса да увеличава заплатите", каза още Пламен Димитров.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес