Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димчо Тодоров: Спирането на руските туристи в страната ни ще убие българския бизнес (ВИДЕО)

01 юли 2021, 19:32 часа • 3557 прочитания

Ако страната ни вкара Русия в червената зона на COVID – 19, това ще съсипе туристическия бизнес. Това заяви Димчо Тодоров председател на Българска асоциация на експертите в туризма за actualno.com.

Припомняме ви, че по-рано през деня държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че се обмисля подобна мярка, тъй като според него броят на заболелите в Русия е критичен и това може да се отрази тежко за страната ни.

Според Димчо Тодоров това решение ще бъде крайно.

,,В Русия има няколко по-големи града, където се отчита ръст на заразените. По моя информация става дума, за приблизително около 20 хиляди заразени на ден, но предвид големината на страната, не мисля, че ситуацията е извън контрол. Бих казал, че властите са предприели всички мерки и към момента ситуацията е в рамките на нормалното”, добави Тодоров.

Според него бизнесът в България се нуждае от нормален туристически сезон, иначе ще бъде обречен на фалит.

,,В момента не бива да се действа прибързано и да се вземат крайни решения. Руснаците са масово имунизирани. Може държавата ни да разшири този с този цифров сертификат на ЕС  да допуска на територията си и руснаци, които са ваксинирани", коментира Тодоров. Той призова за диалог с институциите и намиране на правилния път в ковид ситуацията. Тодорв добави, че ако за втора поредна година хотелите по Черноморието останат празни, повече никога няма да могат да отворят врати за посетители.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес