Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десислава Терзиева: Магистралите остават приоритет

29 ноември 2013, 09:01 часа • 28492 прочитания

Магистралите остават приоритет. Но новата политика на правителството е насочена към строителство и рехабилитация на пътищата от първи, втори и трети клас, които не са били рехабилитирани от 20 - 30 години. Това заяви пред Нова ТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. Като пример тя посочи новият проект, който предвиди, че ще бъде готов до Нова година, за рехабилитация на пътя за Ябланица, при разклона Плевен-Ловеч.

Днес ще бъде обявен търг за изпълнителя. Проектът е за около 60 км., а проектирането за около 2 млн., съобщи агенция КРОСС.

Министър Терзиева бе категорична, че зимата не е изненадала ведомството, тъй като зимното поддържане на пътищата е вече въведено. Над 14 млн. лева са инвестирани за подготовка на зимния период, а общо за цялата зима има заделени 60 млн., стана ясно от думите на министъра.

Тя обаче бе категорична, че ако зимата се окаже по-мека, пари от този бюджет ще бъдат заделени за рехабилитация на пътищата в страната.

Не можем да се борим срещу природата, но взимаме абсолютно всички мерки, заяви регионалният министър Десислава Терзиева.

 

 

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес