Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десислава Иванчева ще се кандидатира за депутат

01 февруари 2021, 14:28 часа • 2219 прочитания

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева се кандидатира за народен представител. Тя ще използва регистрацията на партия "Общество за Нова България".

Съобщението направи самата Иванчева в страницата си във Facebook.

"Обсъждахме как обществото да си отвоюва родината от шепата феодали, на които сме се превърнали в крепостни селяни. Тези разговори се оказаха плодотворни. И в екипа на Общество за Нова България срещнах почтени и родолюбиви хора. В лицето на председателя Радослав Стойчев видях млад, амбициозен, ерудиран човек, завършил и работил в чужбина. Завърнал се в родината си, защото вярва, че с обединение на дейни хора може да се работи за една силна в икономически и справедлива в морален аспект България", написа Иванчева.

Според нея платформата на партията е близка до нейните каузи.

Вече се събират подписи от подкрепящи участието им в изборите. "В следващите дни, с екипа ни от "Зелен Младост" и "Общество за Нова България" , ще представяме общата ни платформа", посочи Иванчева.

Иванчева участва и в местните избори през 2019 година като кандидат за кмет на София и спечели 0.81% или 3 627 гласа. На втори тур Иванчева подкрепи Мая Манолова.

На евроизборите през 2019 година Десислава Иванчева участва като независим кандидат и спечели 1.55%.

Десислава Иванчева влезе в политиката през 2016 година, когато стана кмет на столичния район "Младост" след провеждане на частични местни избори. Предходният кмет Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка заради протести, свързани със застрояването на зелените площи.

През 2018 Иванчева беше арестувана за подкуп при зралищна полицейска акция с показно използване на сила. Тя бе осъдена на първа инстанция на 20 години затвор за искане на подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. Втората инстанция също я призна за виновна, но даде 8 години затвор. Очаква се решението на третата инстанция.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес