Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите обсъждат вота на недоверие на 23-и май

19 май 2014, 14:54 часа • 12508 прочитания

Народното събрание ще проведе извънредно заседание на 23 май (петък). Разпореждането за това бе подписано днес от председателя на НС Михаил Миков, предаде БГНЕС.

Заседанието е насрочено за 10.00 часа. То ще бъде посветено само на обсъждането на вота на недоверие към кабинета "Орешарски".

Припомняме, че миналата седмица 71 депутати от парламентарната група на ГЕРБ внесоха искане за вот на недоверие на правителството. Мотивът е политиката на кабинета в енергийния сектор.

Това е четвъртият вот на недоверие, който опозицията внася. Той бе наречен от премиера Пламен Орешарски "проява на лош вкус". Министър-председателят не отрече,че състоянието на енергетиката е лошо, но се търсят вътрешни резерви.

В момента народните представители не провеждат заседания заради кампанията за европейски избори, които трябва да се проведат на 25 май.

По правилник заседание за обсъждане трябва да се проведе в рамките на една седмица след внасяне на вота на недоверие, а гласуване трябва да има 24 часа след завършване на дебатите.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес