Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите няма да изслушват външния министър, поканиха ЦИК

24 януари 2023, 10:16 часа • 714 прочитания

Депутатите няма да изслушват министъра на външните работи Николай Милков. Причината е командировка на министъра, съобщи в началото на заседанието заместник-председателя на парламента Росен Желязков. Милков трябваше да бъде изслушан за побоя на българина от Охрид Християн Пендиков, но това няма да се случи на извънредното пленарно заседание. ОЩЕ: Депутатите изслушват външния министър Милков заради побоя над Християн Пендиков

Поради сходни причини бе отложено и изслушването на Росица Карамфилова за премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен. 

Междувременно обаче от ГЕРБ в лицето на Десислава Атанасова предложиха изслушване на председателя на ЦИК Камелия Нейкова във връзка с подготовката и провеждането на предстоящите избори, което председателстващият включи в дневния ред. 

„Предлагам процедура във връзка с друга тема, която е също толкова обществено значима и която касае предстоящите парламентарни избори, а именно информацията, че ЦИК е провела тестове с хартията за машинно гласуване и считам, че Народното събрание трябва да е запознато с резултатите“, каза Десислава Атанасова. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес