Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите на Доган няма да подкрепят антикорупционната декларация, но ще разговарят с ПП-ДБ за кабинет

17 юли 2024, 10:43 часа • 1866 прочитания

Депутатите, които подкрепят почетния председател на ДПС Ахмед Доган няма да подкрепят антикорупционната декларация, предложена от "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Съпредседателят на движението Дждвдет Чакъров обяви, че подкрепят антикорупционните идеи на коалицията, но разговорите за подкрепа на законодателна програма трябва да се водят след тези за подкрепа на правителство. По думите му законодателната програма трябва да залегне в коалиционно споразумение. Още: Чакъров ще съди "лицето Хамид Хамид" за клевета (ВИДЕО)

"Очакваме президентът да връчи мандата, а "Продължаваме промяната -Демократична България" (ПП-ДБ) да проявят държавнически подход и да започнат задълбочени разговори за редовно правителство с ясни цели и приоритети за развитието на страната", каза той, придружен от всички 25 депутати, напуснали групата на ДПС.

Според тях обаче предлагането на тримесечен срок е извън обхвата на разумен приложим в случая срок.

Той посочи, че законосъобразната практика е предложенията от декларацията на ПП-ДБ да залегнат като елементи от управленска програма, въз основа на която да се водят разговори за правителство и, ако се стигне до оформяне на мнозинство, тези законодателни инициативи да станат неразделна част от коалиционно споразумение за управление. Още: Пеевски сравни Радев с мажоретка: Да вземе да кацне и да даде втория мандат

"Не подкрепихме мандата на ГЕРБ именно поради липсата на конкретни разговори и визия за развитие на страната", припомни Чакъров.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес