Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутати от ДПС се подписали под празен лист, после разбрали, че избрали Пеевски за председател на групата

10 юли 2024, 08:37 часа • 1891 прочитания

Има напрежение в партията и в парламентарната група. Становището на тези 17 човека, с което аргументират неучастието в заседанието, ясни каза, че не са съгласни с решенията, които се вземат в момента. Има двама съпредседатели. Това размиване между двамата води до напрежение. Това обясни Хасан Адемов, член на Централното оперативно бюро на ДПС, в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Подкрепящите Доган депутати обявиха, че Пеевски е нелегитимен председател на групата

„Няма магическа пръчка, която да реши проблемите. Очаква се становището на почетния председател на ДПС Ахмед Доган“, заяви той.

Адемов каза, че 17 човека са се подписали под празен лист при избора на председател на парламентарната им група, а след това са разбрали, че са избрали Делян Пеевски. Той обаче отказа да каже дали този празен лист им е даден от Пеески. „Те не са съгласни и реагират срещу начина на функциониране на групата“, каза Хасан Адемов.

Едно от решенията да се успокой ситуацията е и Джевдет Чакъров да стане председател на групата. „Избирателят иска да чуе, че ДПС се ръководи от колективни органи, няма натиск“, коментира той. И добави, че спрешно трябва да се възстанови работата на колективните органи на партията.

ОЩЕ: Пеевски: ДПС търси подкрепа за кабинет с втория мандат от всички без "Възраждане"

Попитан има ли място и за Доган, и за Пеевски в ДПС, Адемов каза, че в ДПС има място за всеки, който спазва устава.

„И преди това е имало трусове. ДПС ще намери изход и сили и ще оцелее“, категоричен бе той.

Попитан кога за последно е говорил с Доган, той отговори: „Чух се с Доган преди ден. Той е в добро настроени и здраве Очаква се в най-скоро време да излезе с изявление“.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес