Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат: Скандалите с "Апартаментгейт" вече нагарчат, Борисов действа правилно

04 април 2019, 19:55 часа • 7702 прочитания

Скандалите с "Апартаментгейт" започнаха да нагарчат. Това заяви зам.-председателят на ВМРО и депутат от Обединени патриоти Искрен Веселинов в предаването "Лице в лице" по bTV. Според него вече се губи чувствителност към тази тема.

"Всеки политик си подава декларация в КПКОНПИ, те са публични, всеки може да влезе и да види кой, какво и на каква цена го е купил. Проблемът е институционален. Решенията на Борисов са правилни, защото смъкват напрежението", заяви зам.-председателят на ВМРО.

"Въпросите са два – дали има сделки върху данъчни оценки, разликата между данъчната оценка и пазарната стойност – има ли я този човек реално. Всяка нова информация дава допълнителен щрих, който не разкрива обаче истината. Аз вярвам, че ще институциите ще си свършат работата", посочи Веселинов.

Днес в имотния скандал беше намесено името и на министъра на туризма Николина Ангелкова, след като Валери Симеонов посъветва премиера Борисов "по-внимателно да си огледа министрите" и посочи адреса на жилище на нейно име в столичния квартал "Овча Купел". По-късно Ангелкова обясни, че е получила апартамента от родителите си и всичко по него е изрядно.

Депутатът коментира предстоящия КСНС при президента Румен Радев, където ще бъде обсъждана корупцията по високите етажи на властта. Той посочи, че тази тема вече е била коментирана и е било решено да се създаде специализиран орган – КПКОНПИ.

"Всеки трябва да се отзове към поканата на президента. Вече на самия форум на прецени какво да каже и колко да стои", каза Веселинов и допълни, че "Обединени патриоти" трябва да бъдат представлявани от председателя на парламентарната група Волен Сидеров.

"Това ще доведе не само до спад в доверието към политиците, а по принцип в държавността. За съжаление това е основният проблем в този тип управление чрез скандали, то ерозира дълготрайно в доверието на гражданите", допълни депутатът.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес