Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от ПП каза склонни ли са на промени в закона за КПКОНПИ и защо Рашков трябва да е начело

20 юли 2022, 08:34 часа • 1631 прочитания

Наш ангажимент е да положим всички усилия България да има правителство. Обединяваме се около политики и искаме на първо място да се реализира закона за КПКОНПИ начело с Бойко Рашков. Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски в ефира на Нова телевизия.

Попитан склонни ли са закона за КПКОНПИ да бъде редактиран, както поискаха от ИТН, той отговори, че са склонни на разговори, но този закон трябва да бъде работещ, а не чрез него да се упражнява политически чадър. „Нека да има предложения, нека да бъде обсъден“, каза той.

„Разчитаме на политически катарзис в определени хора и определени политически сили. Още при избора на председател на КПКОНПИ ще се разбере дали има воля за промяна“, добави той.

Попитан защо името на Бойко Рашков е толкова важно за тях той отговори, че това е човекът, който може да проведе реформи и този орган да даде реали резултати.

На въпрос кой ще предложат от ПП за премиер Терзийски заяви, че към момента не се коментират персонални назначения и постове. „Говорим само за политики. Ако видим, че има волята и мнозинството за едно стабилно правителство, ще говорим и за имена и постове“, каза той.

ОЩЕ: Лена Бориславова: Няма как да вървим напред без убедително мнозинство срещу корупцията

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес