Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от ПП: ДБ и БСП може да се окажат нов медиатор на разбирателство

14 юли 2022, 08:32 часа • 1460 прочитания

Дали ще има правителство с третия мандат зависи от разговорите и политиките. Единствения райбер са принципите и политиките. Като нов медиатор на това разбирателство може да се окажат ДБ или БСП. Това каза председателят на енергийната комисия в парламента от „Продължаваме Промяната” Радослав Рибарски в отговор на въпрос дали е възможна четворна коалиция във вече познатия вариант на комбинация през мандат на ДБ или БСП. 

"Категорично залагаме на тези политики. Ако ИТН влязат в тези разговори и са склонни да ги приемат, вярвам, че можем да се разберем и да се върви към нов вид кабинет", каза още той.

"Таван на цените на горивата нарушава сериозно пазарните механизми. Това ще доведе до дефицит на горивата", заяви Рибарски относно предложението на ГЕРБ за таван на горивата от 2.70 лева.

"В България цената на горивата е най-ниска в Европа. Унгария въведе такия тават и вече въведе забрана за износ", даде пример той. 

"Ценообразуването не се прави в Народното събрание. Това е свободен пазар, в които има цена на едро. Таван от 2.70 лева за горивата е чисто политическо говорене. Тя ще е облекчение единствено за хората", каза председателят на енергийната комисия в парламента.

Попитан защо хранилището в "Чирен" не е пълно, той отговори, че е по-добре да се напълни с по-евтин газ. „Доставките зависят от втечнен газ. Всеки момент трябва да потече природен газ по връзката Стара Загора-Комотини. Там количествата са договорени на значително по-ниски цени. По-добре да нагнетим евтин природен газ в хранилището”, допълни още представителят на ПП.

"Имаме уверение, че "Чирен" ще бъде пълен в най-лошия варинат на 60-70%, но плана е да се напълни до 80%", каза Рибарски. 

ОЩЕ: ГЕРБ иска пределна цена от 2.70 лв./лв. за моторните горива

 

 

 

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес