Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от ДПС: Управляващите ги няма, най-вероятно обикалят министерствата за последно

04 септември 2020, 12:26 часа • 9052 прочитания

Сутринта в 9 часа ПГ на ДПС се регистрираха 12 човека. Колегите при последващите регистрации са преценили да не се регистрират, тоест това е решение ад хок. Няма решение на групата. Това каза зам.-председател на ПГ на ДПС Хамид Хамид на брифинг в парламента.

Той заяви, че сутринта в 9 часа на регистрация ПГ на ДПС се регистрираха 12 човека. „Аз лично също се регистрирах. Знаете, че вчера имах проблеми с регистрацията, затова даже и направих и жест на радост, че съм успял да се регистрирам.

Въпреки 12-те човека видяхме, че управляващо мнозинство ги няма. Най-вероятно обикалят министерствата за последно. И когато опозицията е там и се регистрира, а управляващите ги няма, явно не искат да ходят на работа”, посочи Хамид.

„Впоследствие виждам, че са ви представили справка, че ДПС се е регистрирал само един човек, но това са последващите регистрации. Колегите, които са били после вътре в залата при последващите регистрации така са преценили да не се регистрират. Тоест това е решение ад хок”, посочи Хамид, цитиран от БГНЕС. Той посочи, че няма решение на групата.

На журналистите днес в НС беше предоставена справката от пресцентъра на Народното събрание за регистрации и гласувания по ПГ. На нея при регистрация проведена в 9:16 в графата „присъстват” има отбелязан 1 депутат от ДПС.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес