Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от БСП: "Продължаваме промяната" прие да се опитаме да нормализираме отношенията с Русия

07 юли 2022, 08:26 часа • 1462 прочитания

Поставихме този въпрос и "Продължаваме промяната" (ПП) го прие – да бъдат направени всички възможни усилия за възобновяване на отношенията с Русия и за стартиране на преговори за нов договор с "Газпром". Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов. С уточнение – не казваме, че трябва задължително да има доставки от "Газпром".

Депутатът се съгласи как имало морален аспект що се отнася до Русия и безбройните жертви, които Путин причини в Украйна, но и прагматичен – трябвало да бъде осигурено "топлото". Съответно, повтаряната от него дума беше "неутралитет".

Никой не можа да разбере този шпионски скандал, продължи Гуцанов. Кои са българите, кои са участвали, попита той. На въпрос на БНТ за закритото заседание на парламента по въпроса и не е ли станало ясно, Гуцанов отрече, като отрече дори представяне на доклад на ДАНС и обвини Кирил Петков, че действал еднолично.

При въпрос за твърдението на депутата от "Демократична България" Иво Мирчев, че имало български държавник на много висока позиция, който работи за Русия, Гуцанов разви теорията как можело такъв човек да се ползва за двоен агент.

Червеният депутат разви теорията как България трябвало да има добри отношения с всяка една държава по света. И заключи, че най-реалистично е да има правителство с шест месеца програма, която определи за "суперамбициозна".

Милен Керемедчиев: Десетилетия сме си затваряли очите за тези временно командировани руски дипломати (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес