Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от БСП отрече да има коалиция с ГЕРБ и ДПС след изборите

02 февруари 2023, 08:06 часа • 1304 прочитания

„Не виждам как може направим коалиция с ГЕРБ и ДПС след предсрочните парламентарни избори на 2 април“. Toва заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред bTV.

По думите му хартиената бюлетина не е върната заради резултатите на БСП, а всеки избирател да има правото и възможността да гласува така, както той прецени.

Той е доволен, че Народното събрание е събрало нужните гласове за увеличение на минималната работна заплата на 850 лв. от догодина. БСП са настоявали за това в продължение на години и е твърде несериозно да се говори, че социалистите се опитват да се харесат на избирателите си за предсрочните парламентарни избори на 2 април, поясни Гуцанов.

В парламента БСП се стремели да не допускат действия, които не биха допринесли до нищо добро за държавата. Като пример Гуцанов отбеляза военната и военнотехническата помощ за Украйна, както и обявяването на Гладомора за престъпен. Защо президентът Румен Радев не наложи вето за даването на военни оръжия на Украйна, запита Гуцанов. 

48-то Народното събрание пропусна много възможности и излезе от реалния живот в страната, посочи Гуцанов и добави, че министрите от БСП в служебния кабинет не изпълнявали политиката на социалистите.

Още: Борислав Сандов: Широко дясно обединение не означава само ДБ и ПП (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес