Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от БСП: Ако Русия искаше, щеше да смаже опита за преврат за минути

25 юни 2023, 09:19 часа • 11321 прочитания

България трябва да стои максимално далеч от военния конфликт и единственият път, по който трябва да се върви, са мирните преговори, а не даване на оръжие или каквото и да е участие в този военен конфликт. Тази позиция на столетната партия изрази депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред БНТ. 

Според него, ако искаше, руската армия щеше да смаже опита за преврат само за няколко минути, но тя не го направи - дали няма нещо скрито, което се случва.

"Всички сме наясно, че има сериозни противоречия между Сергей Шойгу и армията на "Вагнер". Има и две сериозни групировки, които се бият в Русия - едната е свързана с капитала, другата - с производството в Русия. Естествено военно-промишления комплекс стои зад едната, а банкерите седят зад другата страна", обясни Гуцанов.

Затова тази седмица от БСП са излезли с декларация срещу министър Тагарев и срещу решението на кабинета да участваме в поредната инициатива на Европа, която се нарича Инициатива за мир.

"Много добре звучи, но какво стои зад това - даване на 1 милион снаряда на Украйна. Как може да даваш снаряди и да казваш, че работиш за мир и това е инициатива за мир", поясни той.

Гуцанов разкритикува и още едно решение на кабинета - за поредния пакет помощи за Украйна, който е на стойност 55 млрд. долара, и така всяка година всеки един от нас ще дава около 27 евро.

По думите му, с тези си действия това правителство е опасно за България.

Още: Бивш зам.-председател на НС: Пригожин може да получи "Новичок"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес