Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков каза стабилна ли е сглобката и дали вече има доверие на ГЕРБ (ВИДЕО)

08 септември 2023, 10:59 часа • 1482 прочитания

Премиерът акад. Николай Денков коментира пред медиите дали сглобката, както управляващите сами наричат съвместното си управление, е стабилно, както и дали има вече доверие на ГЕРБ. Той заговори и за по-високо темпо на работата на депутатите. 

Приоритетите и темпото

"Няма нещо ново по отношение на приоритетите. Знаете, че има изключително тежка законодателна програма, която сме дефинирали съвместно с Народното събрание. Надявам се всеки ден да бъдат приемани закони, както беше вчера, за да успеем да наваксаме с изоставането от години", добави Денков. ОЩЕ: Кирил Петков призова партиите за дисциплина (ВИДЕО)

Той припомни, че предната парламентарна сесия е била успешна и са били приети доста закони.

"Тази трябва да продължи със същото, да не кажа и с по-високо темпо, като трябва да се внимава за качеството на законите", смята министър-председателят.

Здрава ли е сглобката?

Премиерът отговори на въпрос дали сглобката е здрава, като посочи, че работата в кабинета е да се изпълнява управленската програма.

"Дали е стабилно или нестабилно управлението, зависи от дискусията в Народното събрание. Щастлив съм с хората, които участват в кабинета. Всеки от тях е експерт и посветен на работата, която иска да свърши. От наша страна всичко е стабилно", посочи Денков. ОЩЕ: Бориславова: Нямаше да има сглобка, ако не беше Радев

Доверието между партньорите

"Най-важните задачи все още предстоят. Това е промяната в Конституцията, промяната в Антикорупционния закон, цялостната правосъдна реформа. Имаме тежки задачи заедно, които трябва да изпълним във връзка със Закона за енергетиката, териториалните планове. Всичко това са тежки задачи, които предстоят. Когато минат тези задачи, когато минат тези задачи, тогава бих могъл да кажа, че имам доверие", добави още Денков по отношение на доверието между ПП-ДБ и ГЕРБ. Той посочи, че е умерен оптимист и че докато може да си върши работата, ще бъде такъв. ОЩЕ: Крум Зарков: Кабинетът остава заклещен в сглобката

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес