Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деница Сачева се нахвърли на Асен Василев: И ние не го искаме

20 март 2024, 18:17 часа • 3882 прочитания

За взривените преговори говори Деница Сачева от ГЕРБ по bTV. Тя казва, че от ГЕРБ са говорили с ПП-ДБ по различни теми, но за тях личността на Асен Василев е противоречива.

Имало е преговори заради три основни приоритета на страната - Шенген, Еврозона и Съдебна реформа. „Ние от самото начало казахме за какво сме съгласни и за какво не. Не се разбрахме за конкретен срок“, казва Сачева.

Относно папката с министри, която вчера Габриел върна на президента, казва: „Твърдя че в този списък нямаше нищо изненадващо за колегите от ПП-ДБ...Колкото и да не ми вярвате състава на тези министри беше обсъден с ПП-ДБ.“ На изричен въпрос на Цветанка Ризова, водещата на "Лице в лице", дали въпросните министри са били договорени т.е. имало ли е подпис, Сачева най-накрая отговори, че е нямало, но "договорката си е договорка".

Още: "Министър ли съм?": Платформа проверява дали си в кабинета на Мария Габриел

По нейни думи ГЕРБ са се договорили с тях по всички големи въпроси. Сачева твърди, че ПП-ДБ искали да протакат, за да се изчерпа времето и казва, че е изненадващо за тях поведението им.

Тя определя изказването на Асен Василев за Габриел като възмутително и скандално и липса на елементарна политическа култура. „Асен Василев и Мария Габриел са неравностойни като политика и авторитет. Абсолютно никога не бих жертвала Габриел за Василев“, заключва Сачева.

Още: Партия от ПП-ДБ обяви, че няма да подкрепи мандат на ГЕРБ

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес