Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деница Сачева: ПП опаковат всичко с розова панделка, не може да приемем техните условия

04 май 2023, 08:25 часа • 1309 прочитания

Вариантите са ясни – продължаваме да смятаме, че най-доброто за България е кабинет между първите две политически сили в парламента. Има и други възможности като правителство на споделената отговорност или политическо правителство на малцинството на ГЕРБ-СДС. 

Затова настоя заместник-председателят на парламентарната група нба ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред bTV. 

Разговорите на ГЕРБ с ПП/ДБ продължават. Няма насрочени нови срещи с коалицията на Кирил Петков и Христо Иванов, но ГЕРБ са в контакт с тях. ПП искат да опаковат всичко с розова панделка, че те управляват, че те правят законите и програмата, а така заблуждават избирателите си, изтъкна Деница Сачева.

Тя добави, че ГЕРБ не искат некомпетентност опакована с розова панделка.

Деница Сачева е изненадана от подхода на ПП-ДБ за съставяне на правителство, а не от самия им проектокабинет. Кабинетът на ПП-ДБ въобще не сме го коментирали и не може да бъде само от хора, които са ПП. Не приемаме тяхната оферта изпълнителната власт да принадлежи на ПП, а ГЕРБ-СДС да упражнява контрол от Народното събрание, коментира Сачева.

Тя добави, че ПП-ДБ нямат друга партия в Народното събрание, която дори най-малък намек да е направила, че може да работи с тях или да ги подкрепи. Цялото самочувствие, самодоволност, самодостатъчност, мания за власт вече започва да става прозрачен не само за нас, но и за всички български граждани, допълни Деница Сачева. 

Според нея ПП смятат, че са направили услуга, че са представили собствена управленска програма, но всичко това е абсурдно.

Още: ГЕРБ два пъти спечели избори и не може да направи правителство – какво говори това?

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес