Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Демократична България“ не искат нови предсрочни избори, отнасят се сериозно към съставянето на кабинет

04 август 2021, 08:28 часа • 2519 прочитания

Отнасяме се изключително сериозно за съставянето на правителството. Това заяви пред БНТ депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

"В следващите дни ще има важни срещи в парламентарната група. На линия сме за допълнителни разговори, засега ни се струва, че летвата от служебния кабинет е висока. Не предпочитаме обаче предсрочни избори", коментира още той.

Панев посочи, че голяма част от лицата в проектокабинета са непознати, вече ги проучваме и предстои да решим. Медиите пуснаха имената на министрите, тонът не е по-различен от миналата седмица. Не сме виждали председателя на партията Слави Трифонов в НС, коментира отношенията и преговорите на ДБ депутатът.

Ще решим дали да подкрепим кабинета на ИТН преди гласуването в пленарна зала, има седмица, разкри Панев и отново подчерта, че от ДБ се отнасят сериозно и отговорно за съставяне на правителство.

Припомняме, че вчера Христо Иванов не отиде на срещата между "Има такъв народ" и Демократична България, защото в "инсценировки" не участвал. През последната седмица съпредседателят на ДБ влезе в сериозни пререкания с Тошко Йорданов. Двамата си размениха остри реплики и в парламента, и през медиите. По-късно лидерът на ИТН Слави Трифонов персонално нападна Христо Иванов. Ябълката на раздора по всичко изглежда дойде от липсата на конкретика и неяснота около това кой ще предлага министрите и кои ще са те.

Прочетете още по темата: Христо Проданов: Ако ИТН обещаят, че ще изпълнят целите, ще ги подкрепим

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес