Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Демерджиев: Направихме каналджийските схеми видими

19 януари 2023, 11:44 часа • 906 прочитания

Каналджийските схеми станаха видими, благодарение на системната работа на МВР с всички усилия, които положи да противодейства на това явление. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на открито заседание, на което служебният кабинет представя отчет за свършената работа в рамките на мандата.

Демерджиев уточни, че по българските граници са намерили безпрецедентна мигрантска вълна. „През 2022 г. опитите за незаконно преминаване на границите бяха 170 000, а през 2021 г. – 190 000. Установих редица нередности“, заяви силовият министър.

„Подобрихме комуникацията с турската страна, което ни помогна освен с охраната по границата, но и по редица други теми като енергетиката. Предприехме действия по обезпечаване на 110 км от граничната ни зона, стартираме обществени поръчки, получихме финансова подкрепа от ЕК. на срещата със страните от Шенген на 17 януари те признаха нашите усилия за опазване на реда. Тези оценки са много важни за мен“, заяви той.

Служебният военен министър, Димитър Стоянов, уточни, че в координация с МВР са се случили много промени. „Съвместно с "Гранична полиция" подобрихме ситуацията по границите“, коментира той.

"Българската армия участва активно в отбраната на държавната ни граница още от 2017 г.", поясни той.

ОЩЕ: Какво свърши служебният кабинет за 6 месеца - заварили държава на пауза, но подобрили живота на хората

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес