Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Демерджиев: 44 са дисциплинарни производства по полицейския чадър над Семерджиев

05 ноември 2022, 14:54 часа • 1842 прочитания

По случая с полицейския чадър над Георги Семерджиев са образувани 44 дисциплинарни производства. Това заяви в Благоевград министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и уточни, че ще бъдат наложени различни по вид и тежест наказания над провинилите се служители, предава БНР.

ОЩЕ: Георги Семерджиев отива на съд, изправен пред 4 обвинения

Той уточни, че дисциплинарните производства по случая Георги Семерджиев са образувани на три пъти. "В рамките на една-две седмици ще приключат всички и резултатите ще бъдат обявени, заяви министърът на вътрешните работи.

Той направи коментар и за строителството на автомагистрала "Тракия"и подчерта, че резултатите са готови и следващата седмица ще бъдат представени.

ОЩЕ: Регионалният министър: Липсата на асфалт води до предсрочен ремонт на АМ "Тракия"

"Резултатите са сходни с тези, които бяха по отношение на количествата на работата. Както количествата на работата са силно занижени, така и качеството на вложените материали не е това, което трябва да бъде. Във всяко едно от нивата на настилката има вложени некачествени материали", коментира министърът. 

ОЩЕ: Демерджиев разкри, че пари за изграждането на "Хемус" са влагани в строежа на хотел

 По думите му продължава разследването на инцидента в Бургас, при който загинаха двама полицаи.

Стана ясно, че бившият директор на полицията в Кюстендил е понижен заради нерегламентираните срещи с политици, но отказа да издаде на каква служба е назначен Светослав Григоров.

 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес